Pinka!

cukinia faszerowana wędzonym łososiem i porem (zucchine capricciose al salmone e porri) « »
Przypnij! Lubię to Źródło
Przypnij 7

Kolejna propozycja z przepastnej księgi "The Silver Spoon". Wchodzi do naszej listy dań, do których na pewno będziemy wracać. Szybka, bardzo smaczna potrawa z naszym ukochanym łososiem. Mamy nadzieję, że Wam również przypadnie do gustu :)

Składniki:

4 średnie cukinie
25 g masła i trochę do wysmarowania naczynia żaroodpornego
2 pory, posiekane
80 g wędzonego łososia, posiekanego
120 ml śmietany 30%
sól
pieprz (opcjonalnie, nie było w przepisie)
Cukinię umyjcie i gotujcie w osolonej wodzie ok. 15 minut. Przetnijcie na pół i usuńcie miąższ z pestkami. Rozgrzejcie piekarnik do 180'C. Na patelni rozgrzejcie masło, usmażcie pora, ok. 5 minut, dodajcie łososia, wymieszajcie i zdejmijcie patelnię z ognia. Żaroodporne naczynie wysmarujcie masłem. Ułóżcie w nim cukinie, następnie nafaszerujcie je porem i łososiem, wszystko posólcie i popieprzcie (opcjonalnie). Na końcu polejcie wszystko śmietaną. Zapiekajcie przez 10 minut. Smacznego!

niepanikuj

Uwielbiam!

Zaloguj się, aby móc komentować