Pinka!

Barbara T.
Barbara T. przypięła

krem z zielonych szparagów z miętą

w

Fitness i Zdrowie

ponad 5 lata temu (21.09.2013 21:51:33)
krem z zielonych szparagów z miętą « »
Przypnij! Lubię to Źródło
Przypnij 2

Do kremu ze szparagów postanowiliśmy tym razem dodać trochę mięty...

Składniki:

pęczek zielonych szparagów
garść posiekanej mięty
1 mała cebula, posiekana
ok. 500 ml bulionu drobiowego
sól
pieprz
oliwa



Szparagi umyjcie, pokrójcie na kawałki, możecie zostawić kilka główek i ugotować je w osolonej wodzie z cukrem i sokiem z cytryny (2-3 minuty), wrzućcie je potem do gotowego kremu, tuż przed podaniem.
Na rozgrzanej oliwie podsmażcie cebulę, ok. 3-5 minut, dodajcie szparagi, wymieszajcie, popieprzcie, chwilę smażcie razem i zalejcie wszystko bulionem. Przykryjcie i gotujcie ok. 8-10 minut. Zdejmijcie z ognia, zmiksujcie, przecedźcie. Dodajcie miętę i znów zmiksujcie. Dodajcie ugotowane wcześniej główki szparagów. Smacznego!

Zaloguj się, aby móc komentować