Pinka!

eintopf
eintopf przypięła

paluszki z kurczakaka pieczone w parmezanie i czerwonej papryce

w

Prosto Z Kuchni

ponad 4 lata temu (07.10.2014 12:31:58)
paluszki z kurczakaka pieczone w parmezanie i czerwonej papryce « »
Przypnij! Lubię to Źródło
Przypnij 2

Świetne dla najmłodszych jak i dorosłych. Szybkie do wykonania.

Składniki:
2 piersi z indyka, kurczaka, pokrojone w paski
mąka
2 jajka, rozbełtane
2 łyżeczki czerwonej papryki
garść startego parmezanu
garść bułki tartej
sól
pieprz

Rozgrzejcie piec do 220'C. Kawałki mięsa posólcie i popieprzcie. Bułkę tartą, paprykę i parmezan wymieszajcie na jednym talerzu. Obtoczcie mięso w mące, następnie w jajku i na końcu w mieszance bułki tartej, papryki i sera. Wyłóżcie na blachę wyścieloną papierem do pieczenia. Pieczcie ok. 20-25 minut. Po 10 minutach obróćcie mięso na drugą stronę. Zjedzcie z czym lubicie, ryżem, puree z ziemniaków czy sałatką. Smacznego!

Zaloguj się, aby móc komentować