Pinka!

eintopf
eintopf przypięła

biała kiełbasa z oliwkami i rozmarynem w czerwonym winie

w

Prosto Z Kuchni

ponad 3 lata temu (24.03.2015 12:59:56)
biała kiełbasa z oliwkami i rozmarynem w czerwonym winie « »
Przypnij! Lubię to Źródło
Przypnij 1

Na naszym świątecznym stole pozycja obowiązkowa. Biała dzięki winu i oliwkom uzyskuje wspaniały aromat i barwę.

Składniki:
6-8 szt. cienkich, białych kiełbas (ok. 500 g)
1 szklanka posiekanych w plasterki czarnych oliwek
3 gałązki świeżego rozmarynu
400 ml czerwonego, wytrawnego wina
1 łyżka masła klarowanego

Masło rozgrzejcie w głębokiej patelni, wrzućcie kiełbasę, oliwki, podsmażcie, aż się kiełbasa się zrumieni, kilka minut z każdej strony. Wrzućcie rozmaryn, zalejcie wszystko winem, duście na wolnym ogniu ok 20-30 minut, obracając kiełbaski od czasu do czasu. Smacznego!

Zaloguj się, aby móc komentować