Pinka!

eintopf
eintopf przypięła

omlet z pieczarkami i ricottą

w

Prosto Z Kuchni

ponad 5 lata temu (23.03.2013 10:56:21)
omlet z pieczarkami i ricottą « »
Przypnij! Lubię to Źródło
Przypnij 9

Jak mamy w weekend trochę więcej czasu na śniadanie, lubimy przygotować sobie razem coś pożywnego.


Składniki:

300 g pieczarek, umytych i pokrojonych
3 ząbki czosnku
3 łyżki posiekanej natki pietruszki
100 g ricotty
sól
pieprz
masło
oliwa
2 jajka



Na patelni rozgrzejcie masło, dodajcie kapkę oliwy, żeby się nie spaliło. Wrzućcie pieczarki i czosnek, smażcie ok. 5 minut. Dodajcie sól i pieprz, smażcie aż się soki zredukują, a pieczarki będą brązowe.
Zdejmijcie z ognia, odstawcie do ostygnięcia, następnie delikatnie wymieszajcie z ricottą.
Rozbełtane jajka wrzućcie na rozgrzane masło, smażcie po 2-3 minuty z każdej strony. Omlety niech chwilkę ostygną, nałóżcie masę pieczarkową, zawińcie. Smacznego!

Zaloguj się, aby móc komentować