Pinka!

eintopf
eintopf przypięła

chlebek bananowy z orzechami

w

Prosto Z Kuchni

ponad 5 lata temu (27.04.2013 10:19:34)
chlebek bananowy z orzechami « »
Przypnij! Lubię to Źródło
Przypnij 6

Postanowiliśmy go w końcu upiec...bananowy chleb. Dodaliśmy trochę orzechów, żeby złamać smaki.

Składniki:

3 dojrzałe banany, wyciśnięte praską do ziemniaków
1/3 szklanki rozpuszczonego masła
3/4 szklanki cukru
1 jajko, roztrzepane
1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
1 łyżeczka sody oczyszczonej
szczypta soli
1 i 1/2 szklanki mąki
1/2 szklanki orzechów włoskich, lekko pokruszonych



W dużej misce połączcie ze sobą banany, masło, cukier, jajko, wanilię, wymieszajcie drewnianą łyżką. Dodajcie sodę i sól. W dużej misce połączcie ze sobą banany, masło, cukier, jajko, wanilię, wymieszajcie drewnianą łyżką. Dodajcie sodę i sól. Następnie dosypcie mąkę, wymieszajcie łyżką. Wrzućcie orzechy, wymieszajcie.
Keksówkę wysmarujcie masłem, następnie wyłóżcie paskiem papieru do pieczenia, który też posmarujcie masłem. Wyłóżcie masę. Wstawcie do piekarnika rozgrzanego do 180’C i pieczcie przez 1 godzinę.

Na deser po deserze polecamy filiżankę Waszej ulubionej kawy. My ostatnio rozsmakowaliśmy się w Espresso La Bomba od Johan & Nyström. Domieszka robusty powoduje, że otrzymujemy bombowe uderzenie kofeiny . W smaku przyjemna goryczka z nutą kakaową. Rewelacja. Kawę znajdziecie w sklepie coffeedesk.pl Smacznego!

Zaloguj się, aby móc komentować