Pinka!

makaron ze śmietaną, pomidorami i pesto (rigatoni panna, pesto e pomodoro) « »
Przypnij! Lubię to Źródło
Przypnij 2

No i jak tu nie kochać Włochów? Prosto, szybko i smacznie. Kolejne nasze odkrycie z "The Silver Spoon".

Składniki:

150 ml śmietany 30%
200 g świeżych pomidorów, cienko pokrojonych, bądź z puszki, odsączone
2 łyżki domowego pesto, przepis TU
250 g makaronu rigatoni
20 g startego parmezanu

Makaron ugotujcie w osolonej wodzie wg przepisu na opakowaniu. Do rondla o grubym dnie wlejcie śmietanę, dodajcie pomidory i gotujcie na średnim ogniu ok. 10 minut. Zdejmijcie garnek z ognia i dodajcie pesto, wymieszajcie. Wyłóżcie makaron na talerze, posypcie parmezanem i polejcie sosem. Wymieszajcie. Smacznego!

Zaloguj się, aby móc komentować